söndagen den 23:e oktober 2011

Lappar för de fattiga


Vill du vara med och hjälpa till?

Tack alla, nu har vi fyllt platserna för denna gång.

För en tid sedan hade Kreativ Impulsiv en rolig idé där hon satte ihop ett lapptäcke av en massa olika lappar som hon fick av sina läsare. Tycker detta är en såå bra idé att jag vill prova själv, men med en liten tvist.

Jag söker 11st pysselsugna som vill vara med och skapa ett unikt lapptäcke, som sedan ska auktioneras ut till högst budande. Pengarna går oavkortat till en välgörenhetsorganisation som jobbar för våra fattiga medmänniskor. Vilken det blir är inte bestämt ännu, tips mottages gärna.

Ingen kan göra allt men många kan göra mycket.. Vill du vara med?

Lägg en kommentar nedan och maila mig så skickar jag min adress. Rutorna ska vara 13cm breda och 15cm höga, båda måtten är inkl 1cm sömsmån (11x13 exkl sömsmån). Jag vill att du syr ihop 9st rutor på bredden, till en remsa, som du skickar till mig. Jag syr ihop alla remsorna och fodrar sedan med en passande fleecefilt på baksidan. Blanda gärna färger och mönster så att det blir en salig röra och inte tex en rosa rand mitt i täcket. Mina färger ser ni ovan.

Ps, sprid gärna detta inlägg så att jag får ihop alla remsorna. Extra skoj blir det om det även kommer bidrag från er i Norge, Danmark eller Finland. :)

Senast den 14 november behöver jag alla lappremsorna.

Tips att tänka på;
- Det ska vara skoj
- Sicksacka runt alla rutor
- Använd tvättade tyger, gärna retro såklart ;)
- Använd 1 cm sömsmån
- Använd bara bomullstyger, ej för grova och inga syntetmaterial

Vore skoj om du vill vara med!

Ha en alldeles underbar Söndag i solen! Det ska jag ;)
Kramis Mia


19 kommentarer:

Re-dizain sa...

Vilken strålande idé:) Jag hakar på! Hoppas jag hinner sy innan 10:e så mycket att göra just nu när jag också blivit projektedare för ett företag..men skall prioritera detta:)

Ewa sa...

Ajm in!

Idis o jag/Annika sa...

Vilken rolig idé! Jag vill gärna vara med!

Anonym sa...

Bra idé! Jag är på! Kram kusin vitamin

sofia sa...

Vad kul, jag är på!

Anonym sa...

Hej Mia! Kul idé som jag gärna vill vara med på! Hoppas bara att jag inte tar mig vatten över huvudet som det heter, men det är ju några veckor innan du vill ha "lapp-raden". Hoppas att det är bra med er alla! Kram Neta i Härnta

E.R.R.Y sa...

Vilken fantastisk idé Mia! Jag hade gärna varit med och bidragit, men tyvärr har jag inte riktigt tiden till det just nu. :/ Lycka till med projektet!

Kram

Viktoria sa...

Jag vill jättegärna vara med!
Ett pyssel som verkligen ger något för många!

Bebe/200procent sa...

Underbar idé! Jag vill också gärna vara med!

Emilie Winberg sa...

Åh, det här hade jag ju verkligen velat vara med på! Så typiskt att min symaskin inte funkar och att allt ligger i lådor inför flytt :( Ska bli spännande att se resultatet dock :)

popetotrora sa...

Såklart att jag är med Mia!!

One lapptäckesremsa comming up! :-) KRAM

Emma sa...

Jag är gärna med jag oxå!

Bylundsdotter sa...

Jag hänger på! :) Hoppas bara på att jag har några tyger... Min rad kommer med posten! Tjing!!

Fröken Pyssel sa...

Vad mysigt! Klart jag vill vara med :-)

Nusse sa...

Så roligt! Ska försöka hinna med en rad också. Ännu roligare hade det varit tycker jag, om man sydde en ruta var, t ex 25x25 cm i valfri lappteknik. Kanske en annan gång till ett annat projekt?

Retro Elephant sa...

Jättefin idé, skulle gärna deltagit om inte mina tyger varit nedpackade inför flytt. Skall bli spännande att få se det klara täcket sedan.

Mvh
Lina

Christine sa...

Vilken härlig idé! Hade gärna varit med jag också men har symaskinen utlånad så jag måste hoppa denna gång. :)

FlygFulaFluga sa...

Suverän idé!

Jag skulle gärna vara med men det verkar som om ni redan är tillräckligt många - men om det blir fler tillfällen så hakar jag på!

/lena

Made by Ina sa...

Jag skulle gärna vilja vara med, men om det är fullt, kan jag dra igång nått liknande eftersom jag är knäppomanpålappar ;)
Mailar dig ;)

kram Marina